V. Hrvatske svjetske igre 2023. u Zagrebu

Slika /slike/header-news-hsi-2023-1-1280x387 - 2023.jpg

V. Hrvatske svjetske igre u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa planiraju se održati ove godine od 24. - 29. srpnja u Zagrebu

Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati izvan Republike Hrvatske i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive.

Cilj Igara je kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, međusobno upoznavanje te razvijanje suradnje i povezanosti s Republikom Hrvatskom. Igre su do sada održane četiri puta,  u Zadru i u Zagrebu, a V. jubilarne Hrvatske svjetske igre održat će se od 24. – 29. srpnja 2023. u Zagrebu.

Organizator Igara je Hrvatski svjetski kongres (HSK) – krovna udruga hrvatskih iseljenika diljem svijeta, koja kao međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija povezuje Hrvate i Hrvatice, hrvatske udruge i ustanove izvan Domovine i tako stvara bolje uvjete za povezivanje i suradnju hrvatske domovine i hrvatskog izvandomovinstva.

Više informacija o prijavama, smještaju i organizaciji možete pronaći na mrežnim stranicama organizatora Hrvatske svjetske igre 2023 - Hrvatske svjetske igre (hsi-cwg.com)
 

Stranica