Učenici pripadnici hrvatske manjine u Rumunjskoj u posjetu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Slika /arhiva/slike/16042018_7018213006.jpg

Državni tajnik Zvonko Milas primio je u četvrtak, 12. travnja 2018., učenike, pripadnike hrvatske nacionalne manjine u Rumunjskoj, koji su u Hrvatsku stigli u pratnji profesora Petra Hategana.

Učenici se nalaze u posjetu Osnovnoj školi „Dr. Ivan Merz“ u Zagrebu, u okviru projekta „Prijateljstvom protiv različitosti“. Cilj projekta je suradnja između hrvatskih škola u Karaševu i OŠ „Dr. Ivan Merz“, kao poticaj razvoja socijalnih vještina i učeničkih kompetencija te prihvaćanje različitih kultura.Između ostalog, tijekom svog boravka u matičnoj domovini, učenici su se upoznali s kulturnim i povijesnim znamenitostima Zagreba, posjetili su Hrvatsko zagorje te aktivno sudjelovali u nastavi.

Dogovoren je i uzvratni posjet škola te će zagrebački učenici, s v.d. ravnateljem škole Juricom Šperandom posjetiti hrvatske učenike u Rumunjskoj.

Državni tajnik Milas pozdravio je ovakav vid suradnje ističući važnost približavanja Hrvatske djeci te uspostavljanje veza Republike Hrvatske s pripadnicima hrvatske manjine u Rumunjskoj. Središnji državni ured podržava ovakvu suradnju škola jer se međusobno upoznaju učenici, pripadnici hrvatskog naroda, koji žive i odrastaju u različitim državama.

Pisane vijesti