Stipendija za sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture

Slika /slike/Stipendije-foto.jpg

Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i aktivnim članovima hrvatske iseljeničke zajednice koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski jezik i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva.

Sveučilišna škola obuhvaća akademsku nastavu hrvatskoga jezika u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu te programa kulture u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Sveučilišna škola održat će se u Zagrebu od 24. lipnja do 19. srpnja 2024.

Jednom odabranom stipendistu/stipendistici od strane ovog Ureda bit će pokriveni troškovi školarine akademske nastave hrvatskoga jezika, trošak programa kulture i troškovi smještaja u studentskom domu.
Stipendist/stipendistica osobno u cijelosti snosi putne troškove i troškove prehrane, a ujedno mora posjedovati putno i zdravstveno osiguranje te osiguranje od nezgode za vrijeme pohađanja.

Zainteresirani kandidati za stipendiju mogu dostaviti svoju prijavu isključivo putem elektroničke pošte na: ured-dobrodoslice@hrvatiizvanrh.hr

Prijave se zaprimaju od 5. travnja do 12. travnja 2024.

Dokumentacija za prijavu uključuje:
  1. Motivacijsko pismo (kojem se mogu priložiti i preporuke)
  2. Prijavni obrazac
  3. Preslika osobne iskaznice ili putne isprave ili biometrijske dozvole boravka
Na ovaj poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda iz hrvatskog iseljeništva koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog poziva.

Dodatne informacije o Sveučilišnoj školi hrvatskoga jezika i kulture dostupne su na mrežnoj poveznici http: Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture (unizg.hr)

O prijedlogu odabira jednog kandidata odlučuje Povjerenstvo Ureda, a obavijest o odabiru dostavlja se odabranom stipendistu/stipendistici putem elektroničke pošte do 18. travnja 2024.

Pisane vijesti