Pokrenuta još jedna mreža projekta „Korijeni“ – videokonferencijom spojeni najmlađi iz Borova naselja, Širokog Brijega i Dublina

Slika /arhiva/slike/

Dana 23. lipnja 2018. godine održana je videokonferencija u sklopu projekta „Korijeni“ čiji je nositelj Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u kojoj su sudjelovali Osnovna škola Blago Zadro iz Borova Naselja, Druga osnovna škola Široki Brijeg te Hrvatska škola u Dublinu.

Iz Borova Naselja sudionike ove trostrane videokonferencije pozdravio je državni tajnik Ureda Zvonko Milas te rekao da je sudjelovanje u ovom projektu sjajan način pronalaženja svih elemenata hrvatskog identiteta koji spajaju djecu osnovnoškolske dobi diljem svijeta. Milas je zahvalio Ó Fearghaílu i veleposlaniku Mašini na prepoznavanju, podršci i sudjelovanju u projektu „Korijeni“.

Umrežavanje škola predstavlja najpogodniji način upoznavanja djece i učitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i svih hrvatskih iseljeničkih zajednica diljem svijeta te se na taj način globalno podiže svijest o pripadnosti jednom, nedjeljivom hrvatskom narodu, ma gdje živio, poručio je Milas. Pozdrave nazočnima iz Širokog Brijega uputio je i gradonačelnik Miro Kraljević izrazivši tradicionalnu podršku Grada Širokog Brijega ovom projektu kojim se jačaju spone između hrvatskog naroda diljem svijeta i pruža kontinuirana potpora hrvatskim učiteljima u iseljeništvu u njegovanju hrvatskog identiteta.

Učenici Osnovne škole Blago Zadro iz Borova Naselja, Druge osnovne škole Široki Brijeg te Hrvatske škole u Dublinu, nakon međusobnog predstavljanja održali su prezentacije o svojim gradovima i školama koje su bile praćene prigodnim tradicionalnim kulturno – glazbenim sadržajima. Sljedeća videokonferencija ove mreže održat će se početkom sljedeće školske godine što je posebno razveselilo najmlađe sudionike današnje videokonferencije.

Pisane vijesti