Održana tematska konferencija o održivom povratku i ostanku Hrvata u entitetu Republika Srpska

Slika /arhiva/slike/23042018_2492644363.jpg

U ponedjeljak 16.travnja 2018. u Kolibama Donjim, u organizaciji Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine, održana je tematska konferencija " Unaprjeđenje međusobne suradnje, izgradnja partnerstva i afirmacija suradnje s vladinim sektorom na programima i projektima održivog povratka i opstanka Hrvata u Entitetu Republika Srpska“.

Na ovoj konferenciji je sudjelovala Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske I Nikola Mažar, državni tajnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Na konferenciji su, uz predstavnike hrvatske vlade sudjelovali predstavnici brojnih udruga s ovih prostora te Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Davor Čordaš, ministar za za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske.

Na konferenciji su udruge s područja Posavine predstavile svoj rad, te brojne projekte kao i probleme hrvatskih povratnika u Republici Srpskoj. Mažar i Perkušić najavili su nastavak potpore povratku i održivom opstanku Hrvata na području Republike Srpske.

Pisane vijesti