Održana 16. Ričička noć

Slika /arhiva/slike/12022018_6736276778.jpg
3. veljače 2018. godine U Heusenstammu kod Frankfurta 3. veljače 2018. godine održana je 16. Ričička noć na kojoj je sudjelovao veliki broj Ričičana, Hrvata iz Imotske krajine te brojni prijatelji iz Frankfurta i drugih njemačkih gradova.

Događaj humanitarnog karaktera je pod supokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirala Zavičajna udruga sveti Ivan Ričice iz Frankfurta, na čelu s predsjednikom Jakovom Budmirom.

Događaju su prisustvovali i brojni visoki uzvanici iz Hrvatske i Njemačke, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić, ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić i predsjednik Odbora za vanjsku politiku dr. sc. Miro Kovač. Tu su bili i novi hrvatski veleposlanik u Berlinu dr. sc. Gordan Grlić-Radman, generalni konzul Vladimir Duvnjak iz Frankfurta, generalni konzul doc. dr. sc. Ivan Bulić iz Düsseldorfa, vice-konzul Ivan Sablić iz Stuttgarta te konzul Tihomir Kujundžić i konzulica Marica Jukić iz Frankfurta, dok su među njemačkim uzvanicima bili glavni tajnik CDU-a Hessen Manfred Pentz te Jumas Medoff, predsjednik Vijeća stranaca grada Frankfurta.

Ispred Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sudjelovali su Draženka Arar, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva i Danijel Štula, voditelj Službe za provedbu i nadzor natječaja i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Savjetnica je u ime Središnjeg državnog ureda u pozdravnom govoru uputila čestitke i zahvalu Zavičajnoj udruzi sveti Ivan Ričice koja već 16. godinu zaredom okuplja i povezuje Hrvate iz iseljeništva i domovine naglasivši da upravo ovakva okupljanja jasno pokazuju svu ljubav koju gajimo prema očuvanju naših zajedničkih korijena, čuvajući i njegujući tradiciju i običaje kako Dalmatinske zagore tako i cijele Hrvatske.

Pisane vijesti