Održan sastanak supredsjedatelja Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina između Republike Hrvatske i Crne Gore

Slika /arhiva/slike/11092018_1501438934.jpg

U utorak, 11. rujna 2018. državni tajnik Zvonko Milas, ujedno i supredsjedatelj hrvatskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina između Republike Hrvatske i Crne Gore održao je sastanak s izaslanstvom Crne Gore, koje je vodio Valon Dasharami, v. d. tajnika u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore i supredsjedatelj crnogorskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora.

Tema sastanka bila je cjelovita priprema vezano uz održavanje 3. sjednice Međuvladinog mješovitog odbora koja će se održati 27. rujna 2018. godine u Podgorici. Redovito održavanje sjednice MMO-a potvrda je dobrih odnosa i nastavka kvalitetne suradnje dviju strana. Na sastanku je zaključeno kako će obje strane nastaviti aktivno djelovati u ovom području s ciljem ostvarivanja još boljeg statusa manjina, kako crnogorske u Hrvatskoj, tako i hrvatske u Crnoj Gori, ali i razvoju odnosa između dvije države. Sastanku su nazočili i Milan Bošnjak, zamjenik predsjedatelja hrvatskog dijela MMO-a, Dubravka Severinski, tajnica hrvatskog dijela MMO-a i Rajna Stević, voditeljica Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatske manjine te Predrag Mitrović, tajnik crnogorskog dijela MMO-a, Sanja Žugić, članica MMO-a, kao i veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj NJ. E. Boro Vučinić i Milovan Lučić, prvi savjetnik u Veleposlanstvu.

Stranica