Održan sastanak s predstavnicima hrvatske manjine iz Republike Srbije

Slika /arhiva/slike/29062017_4446555757.jpg
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislava Žigmanova te predsjednika Hrvatskoga nacionalnog vijeća Slavena Bačića.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku su sudjelovali i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas. Na sastanku se razgovaralo o položaju Hrvata u Republici Srbiji, problemima i izazovima s kojima se susreću. Vlada Republike Hrvatske, putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova u kontinuiranom je dijalogu s predstavnicima hrvatskoga naroda u Srbiji te kroz različite projekte i programe pomaže u jačanju i razvoju položaja hrvatske nacionalne manjine.

Položaj i status hrvatske nacionalne manjine prioritetno je pitanje za Vladu Republike Hrvatske te će suradnjom i na političkoj razini inzistirati na zaštiti svih prava utvrđenih sporazumima s Republikom Srbijom.

Pisane vijesti