Održan sastanak s glavnim urednikom Hrvatskih novina iz Željeznog

Slika /arhiva/slike/26042016_9780414942.jpg
U petak, 22. travnja 2016. g. Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je g. Petra Tyrana, glavnog urednika Hrvatskih novina (Tjednik Gradišćankih Hrvatov) u izdanju Hrvatskog štamparskog društva u Željeznom.

G. Tyran je upoznao predstojnika s aktualnim stanjem i s poteškoćama u pogledu daljnjeg izlaženja jedinih novina na gradišćanskohrvatskom jeziku u Republici Austriji. Tyran je naglasio kako su Hrvatske novine najstarija tiskovina hrvatske manjine u Austriji sa stogodišnjom tradicijom te su i danas od iznimno značaja za očuvanje hrvatskog kulturnog identiteta među gradišćanskim Hrvatima.

Predstojnik Milas je zahvalio g. Tyranu na njegovom kontinuiranom i vrlo uspješnom radu kao autoru, izdavaču i organizatoru raznih događanja važnih za hrvatsku zajednicu u Republici Austriji. Naglasio je da će Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i nadalje biti potpora gradišćanskim Hrvatima u očuvanju i razvijanju hrvatskog nacionalnog identiteta.

Pisane vijesti