Održan sastanak na temu organizacije IV. Hrvatskih svjetskih igara

Slika /arhiva/slike/5022016_8721181992.jpg

U srijedu 13.siječnja 2015., Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održala je sastanak s Vinkom Sabljom, glavnim tajnikom Hrvatskog svjetskog kongresa.

Glavna tema sastanka bila je organizacija IV. Hrvatskih svjetskih igara, amatersko sportskog natjecanja na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, koje će se održati u Zagrebu od 18.-22 srpnja 2017. godine. Na sastanku su dogovoreni daljnji koraci vezani uz pripremu i organizaciju Igara te su određeni koordinacijski timovi za njihovu realizaciju. Osim sportskog djela, za slijedeće Igre planirano je proširenje programa i na druga područja.

Cilj je upoznati sudionike Igara i s kulturnom i tradicijskom baštinom Republike Hrvatske što će u konačnici dovesti i do njihovog čvršćeg povezivanja s matičnom domovinom. Na ovaj način, kroz sportska, kulturna i druga druženja, Igre će povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati im dodatan poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta u zemljama u kojima žive, a vjerujemo da će mnogi od njih, nakon što upoznaju ljepote naše zajedničke domovine donijeti i odluke o povratku“ naglašeno je na sastanku.

Pisane vijesti