NAJAVA: U Zagrebu se od srijede 6. srpnja do petka 8. srpnja 2022. godine održava sjednica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Slika /slike/POZADINA _ SAVJET _ 2021_1920x900.jpg

Konstituirajuća sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održat će se 7. srpnja, a Plenarna sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održat će se 8. srpnja.

Konstituirajuća sjednica, na kojoj se bira novo vodstvo – predsjednik/ca i četiri potpredsjednika/ce je u četvrtak, 7. srpnja 2022. godine, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Hilton Garden Inn u dvorani South na 8. katu, na adresi Radnička cesta 21 u Zagrebu. Službenom otvorenju nazočit će predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i drugi visoki uzvanici, a praćenje Sjednice za predstavnike medija predviđeno je u vremenu od 9.00 do 9.30 sati.
 
Plenarna sjednica je u petak, 8. srpnja 2022. godine, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Hilton Garden Inn u dvorani South na 8. katu, na adresi Radnička cesta 21 u Zagrebu. Na Plenarnoj sjednici nazočit će predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i drugi visoki uzvanici, a praćenje Sjednice za predstavnike medija predviđeno je u vremenu od 9.00 do 9.15 sati.
 
Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga najugledniji predstavnici hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici najznačajinijih institucija u Republici Hrvatskoj.
 

Pisane vijesti