Najava: Potpisivanje ugovora za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini

Slika /arhiva/slike/

U petak 31. kolovoza s početkom u 12.30 sati u Vitezu u Poslovno – Franšiznom centru (Kongresna dvorana, 3.kat, adresa: Poslovni centar 96-2, Vitez, M-5) održat će se svečani program povodom potpisivanja ugovora za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Na svečanosti će sudjelovati Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te brojni uzvanici iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Podsjećamo da je Vlada Republike Hrvatske na 108. sjednici održanoj 26. srpnja 2018. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.

Financijska sredstva koja su osigurana u proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspodijeljena su na 105 programa i projekata i to za područje kulture za 31 projekt, za područje obrazovanja i znanosti 23 projekta, za područje zdravstva 16 projekata i za ostala područja 35 projekata.

Mole se dobitnici potpore da dođu na potpisivanje ugovora koje će se održati s početkom u 11.00 sati u prostorijama konzulata Republike Hrvatske u Vitezu.

Najave