Najava održavanja Sjednice Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Slika /slike/POZADINA _ SAVJET _ 2021_1920x900.jpg

Četvrta Sjednica drugog saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH održat će se 4. i 5. lipnja 2021. godine u pet zasebnih video sastanaka u trajanju od po dva sata, a matično administrativno-servisno mjesto je Kongresni centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Sjednica započinje 4. lipnja 2021. u 14:00 sati videokonferencijskim sastankom članova Savjeta Vlade - predstavnika Hrvata iz Bosne i Hercegovine, dok videokonferencijski sastanak članova Savjeta Vlade – predstavnika hrvatske nacionalne manjine započinje u 17.00 sati.

Sjednica se nastavlja dana 5. lipnja s početkom u 11.00 sati videokonferencijskim sastankom članova Savjeta Vlade - predstavnika europskog i prekooceanskog iseljeništva i traje do 16.00 sati, a Plenarni dio Sjednice započinje u 17.00 sati.
 
Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga predstavnici najznačajnijih i najbrojnijih hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici državnih tijela i institucija Republike Hrvatske.

Pisane vijesti