Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Slika /arhiva/slike/18112016_7189108156.jpg
Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sudjelovao je u izaslanstvu Vlade Republike Hrvatske na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2016. „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“.

Nakon komemorativnog programa "Vukovar mjesto posebnog pijeteta", iz dvorišta vukovarske Opće bolnice izaslantvo Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Vlade Andrejom Plankovićem krenuli su u koloni sjećanja na žrtvu grada heroja, koju su ove godine predvodili branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja.

Izaslanstvo je položilo vijence, u spomen na poginule hrvatske branitelje i civile u obrani Vukovara 1991. godine podno središnjeg spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtvama iz Domovinskog rata. Tom prigodom predsjednik Vlade kazao je kako je ovaj dan sjećanja prigoda da još jednom izrazimo duboko poštovanje i zahvalnost svim hrvatskim braniteljima, svima onima koji su dali život za Hrvatsku, za slobodu moderne Hrvatske te da se uvijek prisjećamo njihove žrtve.

„Ovo jedinstvo Hrvatske koje vidimo u Vukovaru neka bude poticaj za djelovanje prema budućnosti. Upravo na tom tragu održali smo jučer sjednicu Vlade i, u suradnji s gradonačelnikom i sa županom, nastojat ćemo godine pred nama iskoristiti za gospodarski i socijalni boljitak svih stanovnika Vukovara, u europskom duhu, tolerantnom duhu, i uz sjećanje i pijetet prema žrtvi Vukovara“, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Izaslantvo Vlade Republike Hrvatske sudjelovalo je i na sv. misi za ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Pisane vijesti