Hrvatsko izaslanstvo u radnoj posjeti u Bihaću

Slika /slike/Naslovna_15.2.2019._214853.jpg

Dana 15. veljače hrvatsko izaslanstvo predvođeno državnim tajnikom Zvonkom Milasom posjetilo je Bihać.

Tijekom posjeta Bihaću državni tajnik Milas sastao se s predstavnicima Katoličkoga školskog centra, s premijerom Unsko-sanske županije Mustafom Ružnićem, ministrom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Damirom Omerdićem i Aganom Bunićem predsjednikom skupštine Unsko-sanske županije te gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem. 

Državni tajnik posjetio je i kuću časnih sestara Klanjateljica krvi Kristove u Bihaću koje ove godine obilježavaju 125 godina djelovanja te župu sv. Antuna Padovanskoga. 

Predsjednik skupštine  Unsko-sanske županije Agan Bunić, zajedno sa predsjednikom vlade naglasio je važnost djelovanja Katoličkog školskog centra Bihać  te najavio punu potporu sustavnog i trajnog rješavanja njegovog financiranja iz županijskog proračuna, kao što to imaju drugi katoličko školski centri u FBiH.  „Mi smo apsolutno opredijeljeni da završimo ovo pitanje jer KSC Bihać treba ovom kantonu, treba svima nama, ta je škola je svojom kvalitetom svima nama na ponos i škola je koja jako dobro funkcionira, stoga nema razloga da bilo koja politika bude protiv." – rekao je predsjedajući Bunić i dodao kako će KSC Bihać biti prvo pitanje koje će rješavati, a konačan rezultat se može očekivati u slijedećih 30 dana. 

Gradonačelnik Bihaća naglasio je važnost KSC Bihać za sve građane te obećao kako neće dopustiti moguće zatvaranje škole koja djeluje za opće dobro. "Gradska uprava, i ja osobno, KSC Bihać smatramo strateškim projektom za naš grad, za cijelu zajednicu i ne želimo da se ime našeg grada spominje u bilo kojem kontekstu koji nije primjeren za jedan otvoren i tolerantan grad kakav je Bihać.“- naglasio je gradonačelnik Fazlić te pozvao na suradnju i u drugim područjima.

​Uz državnog tajnika Milasa u radnom posjetu Bihaću sudjelovali su Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. 



Pisane vijesti