Državni tajnik Milas u irskom parlamentu

Slika /arhiva/slike/24052018_9005193216.jpg

Dana 23.svibnja, Zvonko Milas, državni tajnik i izaslanstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastali su se u irskom parlamentu Oireachtasu, s Johnom Brassilom TD, predsjedateljem Irsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva.

Na sastanku se razgovaralo o hrvatskoj iseljeničkoj zajednici u Irskoj kao mostu koji veže dvije države. Također su razgovaralo o irskom iskustvu migracije nakon gospodarska krize 2008., važnosti infrastrukturnih projekata u poticanju povratka iseljenika, kao i korištenju sredstava iz EU fondova. Nakon toga, održan je sastanak s predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Irske Seanom O' Famearghailom, s kojim je državni tajnik Milas održao sastanak u Zagrebu u ožujku ove godine.

Na sastanku je dogovoreno sudjelovanje Irske u projektu Korijeni, kojeg provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske a koji povezuje učenike iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te SAD-a. Po završetku sastanka državni tajnik Milas bio je počasni gost na zasjedanjima Seanada (Gornji dom) i Dáila (Donji dom).Predsjednik Donjeg doma Seán Ó Fearghaíl te predsjednik Gornjeg doma Denis O‘Donovan pozdravili su državnog tajnika Milasa, u nazočnosti zastupnika i članova irske vlade, te senatora.

Pisane vijesti