Državni tajnik Milas sudjelovao na sastanku u Mostaru

Slika /slike/IMG_2937 (Copy).JPG

U četvrtak, 14.siječnja 2021.  državni tajnik Zvonko Milas i državni tajnik Nikola Mažar održali su radni sastanak u Mostaru s dr. Draganom Čovićem,  dopredsjednikom  Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ BiH te s predstavnicima Hrvata u izvršnoj vlasti na lokalnoj i županijskoj razini.

Tema radnog sastanka bila je organiziranje i pronalaženje modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge pomoći potresom pogođenim područjima u Republici Hrvatskoj. 
 
Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini već je uključen u pomoć, a sastanak je bio prilika za institucionalno povezivanje i pomoć od strane hrvatskih političkih predstavnika iz Bosne i Hercegovine te njihovo intenzivno uključivanje u cjelokupan projekt obnove potresom pogođenog područja u Republici Hrvatskoj.
 
Tom prilikom državni tajnik Milas zahvalio je Hrvatima Bosne i Hercegovine na solidarnosti, zajedništvu i humanosti te dodao: „Zahvaljujem brojnim volonterima, ljudima dobre volje, Hrvatima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koji su se na prvi glas o potresu u Hrvatskoj spremno odazvali i već prvog dana došli pomoći na stradala područja. Ovo je pokazatelj da smo jedan narod kao i prije 30 godina, a koordinirana pomoć koja dolazi, uz današnje teme daljnjeg uključivanja pomoći i obnove, jamac su naše trajne povezanosti, kako u prošlosti, tako i u sadašnjosti i budućnosti.“
 
„Razorni potres koji je pogodio prostor Hrvatske pokazao je svu našu snagu i zajedništvo da u ovakvim trenucima hrvatski narod bude skupa te s Vladom Republike Hrvatske krene u novi projekt koji podrazumijeva obnovu potresom pogođenih područja“, istaknuo je predsjednik Čović te najavio da će se ovakvi sastanci još češće održavati u narednom razdoblju.
 
Zadovoljstvo s održanim sastankom iskazao je i Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje: „Prvi ciklus u vidu privremenog stambenog zbrinjavanja kroz nabavku stambenih kontejnera među prvima je pristigao kao donacija od strane tvrtke s prostora Hercegovine, a pored današnjeg razgovora da načelnici i gradonačelnici zajednički obnove jednu od razrušenih institucija, dobili smo i prijedlog da to budu i kuće u privatnom vlasništvu.“ Mažar je istaknuo kako će brza i kvalitetna obnova dati rezultate, a u istu će biti uključeni Hrvati iz Bosne i Hercegovine.
 

Pisane vijesti