Državni tajnik Milas sastao se s grčkim izaslanstvom

  • Slika /NG/10 listopad/Grčko izaslanstvo/IMG_2345_edited.jpg
  • Slika
  • Slika

Održan sastanak s generalnim tajnikom za Grke u inozemstvu, prof. Johnom Chrysoulakisom te veleposlanikom Helenske Republike u Republici Hrvatskoj Stavrosom Tsiepasom

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva/dijaspore održali su sastanak s generalnim tajnikom za Grke u inozemstvu, prof. Johnom Chrysoulakisom te veleposlanikom Helenske Republike u Republici Hrvatskoj Stavrosom Tsiepasom.

Obje države imaju povijesnu tradiciju iseljavanja i brojne zajednice diljem svijeta te su i hrvatski i grčki narod izrazito ponosni na svoju povijest, kulturu, baštinu i prirodne ljepote, čiju globalnu promociju zahvaljuju prvenstveno svojim sunarodnjacima u svijetu. Ugodan razgovor o institucionalnom okviru, pravnom položaju i skrbi o nacionalnom identitetu sunarodnjaka u dijaspori rezultirao je razmatranjem mogućnosti zajedničke suradnje u pronalasku najboljih rješenja kojima bi se na suvremen način odgovorilo na izazove u području iseljeništva.

Stranica