Državni tajnik Milas primio mons. dr. sc. Kiru Stojanova, biskupa Skopske biskupije

Slika /arhiva/slike/20092017_9075941639.jpg
U srijedu, 20. rujna 2017. godine, g. Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je sastanak s mons. dr. sc. Kirom Stojanovom, biskupom Skopske biskupije i don Davorom Topićem, župnikom Katedralne župe Presvetog Srca Isusova u Skopju. Biskup Stojanov ukratko je predstavio rad Katoličke Crkve u Makedoniji naglasivši njenu povezanost sa zagrebačkom i vrhbosanskom nadbiskupijom, kao i tradiciju djelovanja hrvatskih misionara na području Makedonije.

Velike zasluge za očuvanje hrvatskoga identiteta, hrvatskog jezika i kulture u Makedoniji pripadaju upravo Katoličkoj Crkvi koja i dalje nastoji biti mjesto okupljanja hrvatske zajednice.Biskup Stojanov i don Topić su predstavili projekt Obnove skopske katedrale Presvetog Srca Isusova.

Državni tajnik Milas i biskup Stojanov zaključili su kako postoji puno prostora za suradnju i zajedničko djelovanje na korist Hrvatima koji žive u Makedoniji te s ljubavlju i ponosom čuvaju svoje hrvatske korijene i svoj hrvatski identitet. Državni tajnik je zahvalio biskupu Stojanovu i župniku Topiću na svemu što čine za Hrvate, kako u svome pastoralnom, tako i u društvenom djelovanju te je istaknuo da će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske davati snažnu potporu svim aktivnostima koje vode očuvanju i razvijanju hrvatskoga identiteta naših sunarodnjaka koji žive u Makedoniji.

Pisane vijesti