Državni tajnik Milas nazočio „Danima sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja

Slika /arhiva/slike/26052017_529257352.jpg
U četvrtak 25.svibnja 2017., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske nazočio je „Danima sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja" u Posavskoj Mahali, općina Odžak.

Tom prigodom, blagoslovljen je početak gradnje spomen parka svim poginulima u Drugom svjetskom ratu. Prije svete mise, koju je predvodio vojni ordinariji u BiH mons. Tomo Vukšić, održana je procesija od Spomen parka do Nujića groblja, gdje je državni tajnik Milas, u ime izaslanstva Republike Hrvatske, položio vijenac i upalio svijeće za sve stradalnike. Svetim misnim slavljem na Nujića groblju za sve stradalnike Dugog svjetskog rata, odžačkoga kraja, i blagoslovom gradilišta Spomen parka, poručeno je kako se svaka žrtva mora otrgnuti od zaborava.

Na obljetnici „Dana sjećanja" nazočilo je uz brojne mještane, i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uz dužnosnike izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina u BiH. Organizatori „Dana sjećanja 2017. „ su HKD Napredak Odžak, Udruge "Fra Grga Vilić" i župa Doborskog dekanata.

Cjelokupni program, održava se od 18. – 28. svibnja te je ispunjen vjerskim, znanstvenim, kulturnim i športskim sadržajima.

Pisane vijesti