Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu

Slika /slike/banski-dvori.jpg
Vlada Republike Hrvatske je na 173. sjednici održanoj 1. kolovoza 2019. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu.
 
U proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske osiguran je dosad najveći iznos za ovu namjenu, točnije 25,8 milijuna kuna. Financijska sredstva raspodijeljena su za 89 programa i projekata i to:
 
  • 34 programa i projekta iz područja kulture - 6.820.000,00 kn
  • 17 programa i projekta iz područja obrazovanja i znanosti - 6.290.000,00 kn
  • 12 programa i projekta iz područja zdravstva - 6.120.000,00 kn
  • 26 programa i projekta iz ostalih područja - 6.570.00,00 kn

Donošenjem Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske pruža važnu pomoć i potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini te kroz njih osnažuje i hrabri hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta.

Odluka se nalazi u privitku, a informacije su dostupne i na sljedećoj poveznici - Narodne novine.
 

Pisane vijesti