Apel za pomoć županijskih bolnica u Mostaru i Livnu te Opće bolnice u Jajcu

Slika /NG/2020/3 Ožujak/Coronavirus - Covid-19/doktorica - dezinfecijens.jpg

Akciju prikupljanja medicinske opreme potrebne za prevenciju daljnjega širenja virusa i financijskih sredstava pokrenule su Sveučilišna klinička bolnica Mostar te Županijska bolnica „Dr. Fra Mihovil Sučić“ Livno

Cijeli svijet suočava se s pandemijom koronavirusa, ali i nedostatkom adekvatne opreme koja je potrebna bolnicama i bolesnicima. Akciju prikupljanja medicinske opreme potrebne za prevenciju daljnjega širenja virusa i financijskih sredstava pokrenule su i Sveučilišna klinička bolnica Mostar te Županijska bolnica „Dr. Fra Mihovil Sučić“ Livno.

Sveučilišna klinička bolnica Mostar obavještava sve one koji žele pomoći medicinskom osoblju i zdravstvenim djelatnicima, pacijenticama i pacijentima SKB-a i svima onima koji bi to mogli postati uslijed globalne pandemije koronavirusa da mogu pomoći na različite načine, ovisno o mogućnostima.

Najveća potreba SKB-a Mostar, kao i velike većine bolnica u cijelome svijetu, u ovome je trenutku medicinska oprema potrebna za prevenciju daljnjega širenja pandemije. Pomoći se može najviše direktnim doniranjem medicinske opreme, prioritizirano na sljedeći način: respiratori, zaštitne maske s certifikatom FFP3 standard EUR (ili američki N 95 standard) kao i maske s certifikatom FFP2, zaštitna odijela protiv Covid–19 (preferirano: Chemical protective coverall type 3), maske kirurške jednokratne s gumicom, troslojne, s PVC slojem, rukavice nitrilne, medicinske kaljače, antiseptične otopine na bazi minimalno 70% alkohola, zaštitne naočale.

Za one koji žele pomoći, a nisu u mogućnosti nabaviti opremu, otvoreni su novi namjenski računi za novčane donacije koje će stručni tim transparentno trošiti na nabavku proizvoda koji služe za sprječavanje širenja virusa kao i liječenje oboljelih. Donirati se može u svim valutama.

Detaljnije informacije, kao i podatke za namjenske novčane donacije za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar možete pročitati ovdje.
 

S obzirom na samoinicijativno pokretanje niza akcija prikupljanja pomoći za Županijsku bolnicu „Dr. fra Mihovil Sučić“ Livno u cilju prevencije i liječenja koronavirusa, Županijska bolnica u Livnu obavještava sve pravne i fizičke osobe koje su iskazale želju i spremnost da doniraju određena sredstva ili novčane donacije da najnovije informacije prate na njihovoj web stranici.

Bolnici su prije svega potrebne zaštitne maske FFP3 i P100 te zaštitna odijela, rukavice, naočale, gumene papuče-kaljače, bezkontaktni toplomjeri, inhalatori, sredstva za dezinfekciju i dr.

Otvoreni su namjenski računi za novčane donacije iz zemlje i inozemstva, a donirana sredstva bit će u potpunosti i na najtransparentniji način iskorištena za nabavku opreme i potrebnih materijala Županijskoj bolnici Livno za prevenciju i liječenje koronavirusa.

Detaljnije informacije, kao i podatke za namjenske novčane donacije za Županijsku bolnicu „Dr. fra Mihovil Sučić“ Livno možete pročitati ovdje.


Pomoć u prevenciji i borbi protiv pandemije koronavirusa COVID-19. nabavkom nužnih medicinskih sredstava, aparata i lijekova potrebna je i Općoj bolnici Jajce, a dobdodošla je i pomoć putem donacije namjenskih financijskih sredstava.

Detaljnije informacije, kao i podatke za namjenske novčane donacije za Opću bolnicu u Jajcu možete pročitati ovdje.

Stranica